В РНБО розповіли, скільки російських військових перебуває на кордоні з Україною

Важливо
Російські війська дислокуються за 200 км та за 400 км від кордону
Важливо
22 Грудня, 16:30

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що загалом біля українських кордонів зосереджено понад 160 тисяч військових Російської Федерації.

Як повідомляє ТСН.ua, за 200 км російсько-українського кордону перебуває 122 тис. військових РФ, а за 400 км - 143,5 тис. військових.

Якщо для наших західних партнерів ситуація на нашому східному фронті є новиною, то для нас це щоденна робота. Ми розуміємо, що там відбувається. Ми чітко знаємо кількість військових, які є з боку Російської Федерації, - сказав Данілов.

За словами секретаря РНБО, біля кордону ситуація неспокійна.

У разі загострення ситуації - це [вторгнення Росії] не може статися так миттєво. Умовно кажучи, сьогодні на сьогодні. Для цього потрібно готуватися. Ми все це відстежуємо", - запевнив він.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Читайте також