Україна має секретний план оборони на випадок вторгнення Росії - Данілов

В документі прописані детальні дії кожної структури, що залучена до цього процесу
Важливо
Україна має секретний план оборони на випадок вторгнення Росії - Данілов
Олексій Данілов Фото: rnbo.gov.ua
21 Грудня 2021, 14:27
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів про секретний план оборони України на випадок вторгнення Росії.

Про це Данілов сказав в інтерв’ю виданню "Апостроф", зазначивши, що в плані прописані детальні дії кожної структури. Також цим документом охоплено більше державних інституцій, які будуть залучати у разі небезпеки.

Якщо раніше це були Генштаб, Збройні Сили – органи, які відносяться до сектору нацбезпеки й оборони, то в цьому плані оборони будуть залучені центральні органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, інші інституції, які є в нашій державі. Тому, якщо, не дай Боже, буде війна, це буде справою всіх, – додав він.

Секретар РНБО наголосив, що більше не буде такого, що одні органи залучені, а інші лише спостерігатимуть: "Таке було раніше, коли Російська Федерація через своїх ставлеників в органах нашої влади, мала тотальний вплив на сектор нацбезпеки й оборони, коли в нас міністр оборони, і навіть не один, був громадянином Росії. І в СБУ те саме. І що стосується Служби безпеки, зараз дуже багато ряжених генералів, які вважають себе патріотами, очолюють політичні партії, хоча свого часу, коли тут була російська агентура, коли вони керували всім, вони просто сиділи й мовчали. Патріотами треба бути постійно".

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

7 грудня через ескалацію біля українських кордонів президент США Джо Байден 7 грудня провів відеозв'язок з президентом Росії Володимиром Путіним. Після цього Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському та запевнив його у підтримці в разі вторгнення Росії до України.

Читайте також

1