В Україні COVID-вакцинацію проводять насильно та з порушенням законів - експерт

Влада порушує право людей на працю та трудове законодавство
Ексклюзив
В Україні COVID-вакцинацію проводять насильно та з порушенням законів - експерт
Вакцинація проти коронавірусу у Київській області (фото: koda.gov.ua)
19 Листопада 2021, 12:43
читать на русском

Попри те, що вакцинація проти коронавірусу останнім часом прискорилася, проводять її "насильно, з порушенням законів та Конституції України".

Про це розповів у коментарі "Парламент.UA" кандидат економічних наук Олександр Хмелевський.

За його словами, влада провалила інформаційну компанію, адже не змогла переконати людей щеплюватися добровільно.

Вакцинація здійснюється примусово, при цьому представники низки професій, зокрема вчителі, держслужбовці, працівники сфери обслуговування, зобов'язані вакцинуватися. В іншому випадку вони не будуть допущені на робочі місця і навіть звільнені. Таке рішення влади порушує право людей на працю та трудове законодавство. Людина не може бути звільнена чи не допущена на робоче місце через те, що вона не вакцинована, – наголошує експерт.

Так само влада не має права забороняти поїздки транспортом, відвідування магазинів чи ресторанів невакцинованим громадянам. Це також порушує права людини та є дискримінацією за певною ознакою. Крім того, така політика нібито не спрямована на захист населення від розповсюдження хвороби, адже вакцинована людина так само може переносити хворобу та заражати інших, як і невакцинована.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію

Читайте також