В Україні хочуть провадити реформу термомодернізації за 300 млрд гривень

Програма розпочнеться наступного року
Головне
В Україні хочуть провадити реформу термомодернізації за 300 млрд гривень
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
28 Листопада 2021, 07:22
читать на русском

Україна має посилювати свою енергонезалежність, і одним з таких кроків повинна стати масштабна програма термомодернізації житлових та комунальних будівель.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресмарафону "30 запитань Президенту України".

У нас зараз виклик номер один – питання 2025 року, коли закінчується контракт на транзит газу. Я вважаю, що це буде складний момент. Вважаю, що ми повинні швидко впроваджувати реформу термомодернізації, - сказав він.

За словами Зеленського, в Офісі президента та у Міністерстві економіки фахівці наразі працюють над розробкою програми термомодернізації та енергоефективності. Реформа термомодернізації всіх багатоповерхових будівель коштуватиме державі 300 мільярдів гривень.

Президент наголосив, що програма розпочнеться наступного року, як пілотний проєкт буде проведена термомодернізація великої кількості багатоповерхових будинків та вдвічі зменшено споживання ними газу. А в найближчі три роки задля реалізації цієї реформи заплановано залучити 100 млрд грн.

Якщо ми будемо рухатися з командою так, як ми рухаємося з дорогами, ми повинні розписати цю фабулу не на десять, а на п’ять років, – наголосив він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявляв, що Росія не відповіла на пропозицію України щодо збільшення транзиту природного газу в Європу по зниженій вартості.

Читайте також

1