Вакцинація в Україні не розпочалась через дефіцит вакцин - Шмигаль

Цю проблему відчув на собі в Європейський Союз
Важливо
Вакцинація в Україні не розпочалась через дефіцит вакцин - Шмигаль
Денис Шмигаль (фото: kmu.gov.ua)
18 Лютого 2021, 16:38
читать на русском

Вакцинація в Україні не розпочалась через дефіцит вакцин, а країна зробила усе можливе для її отримання.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає "Урядовий портал".

У нас укладено досить контрактів з виробниками, щоб всі бажаючі могли вакцинуватися, та сплачено відповідні кошти. На жаль, сьогодні спостерігається дефіцит вакцин, і країни Європейського союзу його також відчули. Всі відзначають, що проблема однакова - це зміщення строків поставок вакцин, - сказав він.

Читайте також

За його словами, держава зі свого боку зробила всі необхідні кроки для забезпечення українців ефективною вакциною.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) повідомив, що щеплення від Covid-19 в Україні почнеться 15 лютого.

Міністра охорони здоров`я Максима Степанова можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.

Тим часом сам міністр виправдовується, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні. Він пояснив, що, вакцинація в Україні не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

В Офісі президента вважають, що вакцинація в Україні - це абсолютна зона відповідальності міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Попри затримку вакцинаційної кампанії, ні звільняти, ні відсторонювати його від обов'язків наразі не збираються.