Вакцинація від COVID-19: чи в правильному напрямку працює урядова політика

Від початку масової вакцинації в Україні вже зробили понад 24 млн щеплень
Ексклюзив
Вакцинація від COVID-19: чи в правильному напрямку працює урядова політика
Вакцинація Фото: КМДА
9 Грудня 2021, 16:29
читать на русском

Влада намагається вакцинувати проти коронавірусу якомога більше громадян, попри те, що багато з них вже перехворіли та мають природний імунітет. Якщо говорити мовою цифр, то заборона працювати невакцинованим дає свої плоди. В Україні дійсно зросла кількість охочих зробити щеплення, біля пунктів вакцинації щоранку вибудовуються черги.

Про це йдеться у матеріалі Парламент.UA"Чи змусять усіх українців колотися проти ковіду та що буде масовим: вакцинація чи протести".

Від початку масової вакцинації в Україні вже зробили понад 24 мільйони щеплень проти коронавірусу. Принаймні першу дозу отримали 13,3 млн людей, а повністю вакцинувалися — 11,1 мільйона.

Я вважаю, що [в уряду] відсутня певна послідовність дій. Також у нашій країні ніхто не береже людей і не бере відповідальність за їхнє життя. Навіть порівняти те, що у світі після [хвороби на] COVID-19 дається 180 днів для кожної людини, щоб був період безстресового виходу організму. А потім знову перевіряють на антитіла й у разі перевищення показників продовжують термін життя без вакцинації ще на 180 днів. А в нас що роблять? 90 днів – і вакцинуватися... Не повинні бути непродумані рішення. У цій справі кожен причетний несе відповідальність, – стверджує експертка Віра Кошіль.

Натомість генетик Юрій Леонов каже, що загалом урядова політика із вакцинації населення рухається у правильному напрямку, але "вельми повільно і недостатньо жорстко".

Треба значно активніше пропагувати вакцинацію і карати до кримінального переслідування тих, хто розповсюджує антивакцинаторські фейки, – переконаний фахівець.

Нагадаємо, що держслужбовці та педагоги – не єдині, кого уряд поставив перед вибором "вакцинація чи відсторонення". Чимало людей вже тимчасово втратили роботу та, відповідно, зарплату лише через те, що відмовилися щеплюватися проти коронавірусу. І цей список професій Кабмін продовжує розширювати.

Читайте також