Вакцину Pfizer дозволили зберігати у морозильних камерах

Її можна зберігати і транспортувати там лише до двох тижнів
Вакцину Pfizer дозволили зберігати у морозильних камерах
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
26 Лютого 2021, 14:36
читать на русском

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило транспортувати нерозбавлені флакони вакцини Pfizer/BioNTech від коронавірусу у звичайних морозильних камерах.

Сьогодні управління оголосило, що дозволяє транспортування і зберігання нерозбавлених заморожених флаконів вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19 при звичайних температурах, які зазвичай використовуються в морозильних камерах для фармацевтичних препаратів, протягом періоду до двох тижнів, - йдеться в повідомленні.

Регулятор пояснив, що такі умови є альтернативою бажаному зберіганню нерозбавлених флаконів у морозильній камері з наднизькою температурою від -80 ° C до -60 ° C. Зміни внесли в Інформаційний бюлетень для медичних працівників, які здійснюють вакцинацію.

Читайте також

Ця альтернативна температура транспортування та зберігання нерозведених флаконів є достатньою і дозволяє транспортувати та зберігати флакони в більш гнучких умовах. Альтернативна температура транспортування та зберігання допоможе полегшити тягар закупівлі потужного холодильного обладнання для місць вакцинації та повинна допомогти доставити вакцину до більшої кількості місць, - пояснив директор Центру FDA Пітер Маркс.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Киргизстану Алимкадир Бейшеналієв заявив, що вони відмовляться від вакцини проти коронавірусу компанії Pfizer з технічних причин. За його словами, у країни немає таких холодильників, кожен з яких коштує 4 тис. доларів.

1