ВАКС дозволив спецрозслідування щодо першого віцепрем`єра часів Януковича Андрія Клюєва

Попередньо Клюєв заводів 195 млн грн з держбюджету України
ВАКС дозволив спецрозслідування щодо першого віцепрем`єра часів Януковича Андрія Клюєва
Андрій Клюєв
15 Березня 2023, 16:38
читать на русском

Вищий антикорупційний суд дав дозвіл на проведення спецрозслідування щодо колишнього першого віцепрем'єр-міністра України. Йдеться про міністра часів Віктора Януковича - Андрія Клюєва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в Telegram.

"13 березня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього першого віцепрем’єр-міністра України", - йдеться в повідомленні.

САП зазначає, що мова йде про справу щодо заволодіння державними коштами на загальну суму понад 195 млн гривень, що передбачалися на фінансування інноваційних та інвестиційних проєктів у реальному секторі економіки. Клюєву оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ.

Рішення ВАКС дасть змогу завершити досудове розслідування щодо колишнього чиновника, який з 2014 року переховується на території Росії, та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

Нагадаємо,  президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства України зрадників, які були одними зі стовпів режиму Януковича. Зокрема до цього списку потрапили:

У  Раді анонсували санкції проти позбавлених громадянства ексчиновників часів президента-втікача Віктора Януковича. Наступним кроком буде накладання на них санкцій, арешт та конфіскація усього їхнього майна, корпоративних прав та інших активів на користь держави.

Читайте також