ВАКС закрив ще одну справу за брехню в декларації

Йдеться про народного депутата 8-го скликання Сергія Скуратовського
ВАКС закрив ще одну справу за брехню в декларації
ВАКС Фото: hcac.court.gov.ua
27 Листопада 2020, 12:12
читать на русском

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата 8-го скликання у декларуванні неправдивої інформації.

За даними Центру протидії корупції, мова йде про ексдепутата від "Радикальної партії" Сергія Скуратовського, який не задекларував корпоративні права членів родини на три компанії, автомобіль "Мерседес" та нежитлове приміщення.

Сьогодні, 27 листопада, колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата України 8 скликання у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України, - йдеться у повідомленні ВАКС.

Читайте також

У ВАКС зазначили, що кримінальне провадження закрите через те, що 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу України (декларування неправдивої інформації).

Нагадаємо, 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу України (декларування неправдивої інформації).

17 листопада ВАКС скасував свій перший вирок через рішення КСУ. 19 листопада Вищий антикорупційний суд скасував другий  вирок за декларування неправдивої інформації.

Більше читайте у нашому матеріаліДержавний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ 

1