"Велике святківництво": журналісти розповіли, хто прилітав на ювілей Єрмака у Карпати

Серед гостей були відомий австрійський бізнесмен та співвласник "Кварталу – 95"
Головне
"Велике святківництво": журналісти розповіли, хто прилітав на ювілей Єрмака у Карпати
Зеленський та Єрмак на нараді Фото: Офіс президента
9 Грудня 2021, 14:17
читать на русском

На Youtube оприлюднили другу частину розслідування про святкування 50-річчя глави Офісу президента Андрія Єрмака на держдачі у Синьогорі.

Про це йдеться у розслідуванні УП.

Зокрема журналіст "Української правди" Михайло Ткач заявив, що на святкуванні ювілею глави Офісу президента Андрія Єрмака у держрезиденції "Синьогора" (що ОП заперечує) були бізнесмени Тімур Міндіч та Карл Контрус.

За інформацією журналістів, 21 листопада, у день народження Єрмака, коли той перебував разом із президентом Володимиром Зеленським у державній резиденції "Синьогора" в Івано-Франківській області, туди ж прибув приватний літак з Австрії.

На борту, як зазначає видання, був Карл Контрус ㅡ громадянин Австрії, що має бізнес в Україні та Росії з ремонту залізничного транспорту. Він поїхав назад уже 22 листопада, за кілька годин після того, як до Києва повернулися Зеленський та Єрмак.

За даними розслідувачів, Карл Контрус – один із власників заводу "Трансмаш" у Дніпрі, який виробляє та ремонтує залізничну техніку, і є засновником російського ТОВ "ППМТ" аналогічного виду діяльності. Він прилетів до Івано-Франківська з австрійського міста Грац.

Окрім того, за даними журналістів, на приватному літаку, пов'язаному зі структурами Ігоря Коломойського, прибув Тімур Міндіч ㅡ співвласник студії "Квартал 95". Він нібито прилетів до Івано-Франківської області з родиною.

Журналісти заявляють, що 22 листопада бачили на території держрезиденції його мікроавтобус. За їхніми даними, це єдине авто на приватних номерах, яке вони змогли зафіксувати. Прибувши в аеропорт, Міндіч із сім'єю попрямував до чартеру.

Журналісти "Української правди" повідомили, що звернулися по коментар до Офісу президента щодо можливих відвідин Міндіча та Контруса, але там такі запитання "назвали некоректними" й зазначили, що вже надали "абсолютно вичерпну інформацію".

Нагадаємо, одразу після ювілею видання УП опублікувало першу частину розслідування, у якому йшлося про те, що Зеленський та Єрмак літали в Гуту на гелікоптерах ДСНС для святкування 50-річчя глави ОП. З ними помітили скандального заступника Єрмака Олега Татарова та очільника Мінгромад і територій Олексія Чернишова.

Своєю чергою, ОП категорично заперечив цю інформацію, а сам Єрмак розповідав, що святкував вдома з батьками.

Читайте також

1