Прилетів на гелікоптері ДСНС: Єрмак відсвяткував ювілей на держдачі в Карпатах - ЗМІ

Сам Єрмак каже, що святкував у Києві з батьками
Важливо
Прилетів на гелікоптері ДСНС: Єрмак відсвяткував ювілей на держдачі в Карпатах - ЗМІ
Андрій Єрмак (фото: УНІАН)
25 Листопада 2021, 11:29
читать на русском

День народження керівника Офісу президента Андрія Єрмака святкували на державній дачі в Карпатах, а гостей доставляли на гелікоптерах ДСНС.

Про це йдеться розслідуванні "Української правди".

За інформацією джерел УП, президент Володимир Зеленський та Єрмак у п'ятницю, 19 листопада, залишили Банкову ще до закінчення робочого дня. Звідти вони полетіли в Карпати до державної резиденції президента "Синьогори". Там 21 листопада Єрмак відсвяткував ювілей - 50 років.

Згідно з даними публічних онлайн радарів, президентський борт із Києва не прилітав, на відміну від самого президента. Натомість за допомогою онлайн радару вдалося встановити, що ранці 19 листопада з Києва до Івано-Франківська прилетів чартер який має стосунок до групи "Приват" Ігоря Коломойського. Борт майже одразу повернувся до Києва. Втім, чи був Зеленський та Єрмак на борту цього чартеру, не вдалося ані підтвердити, ані спростувати.

Як з'ясували розслідувачі УП, 21 листопада, в день Гідності та Свободи і день народження Єрмака, близько 10 ранку Зеленський з керівником ОП з'явились на Інститутській у Києві. О 12:00 президент нагородив воїнів, а о 13:00 гвинтокрил ДСНС злетів з бази рятувальників в Козині. За дві години його помітили на Прикарпатті, де той здійснив посадку в Івано-Франківську.

Скрін з відео

Крім того, серед запрошених на свято Єрмака були скандальний заступник керівника Офісу президента Олег Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Гелікоптер ДСНС направляється до резиденції президента в Карпатах

Гелікоптер ДСНС направляється до резиденції президента в Карпатах (скрін з відео)

Як пише видання, гелікоптер ДСНС приземлився в аеропорту "Бориспіль" майже о 16:00. Тобто президент і керівник його офісу на роботу на Банкову могли дістатись близько п'ятої години вечора. Відтак, Зеленський під час гострої ситуації як всередині країни, так і за її межами, чотири дні відпочивав у горах на держдачі.

В Офісі президента все заперечують

В Офісі президента відреагували на розслідування "Української правди", отримавши офіційний запит від журналіста Михайла Ткача лише 24 листопада, за кілька годин до його оприлюднення.

У Зеленського вважають, що розслідувачі не передбачали отримання коментаря від Офісу президента для підготовки матеріалу, а запит міг бути направлений лише суто формально. При цьому в Офісі намагались публічно відокремити факти від домислів:

  • В ОП офіційно повідомили, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності.
  • Не було використання державних чи приватних літаків жодних осіб, пов'язаних з будь-якими бізнесменами. Гвинтокрилами ДСНС гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою.
  • У п'ятницю президент працював у Києві – на Банковій. Ввечері того дня відбув до резиденції в Гуті. У неділю він був у Києві на відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції Гідності. У понеділок він також перебував на робочому місці.
  • Користування цією резиденцією протягом одного-двох днів, як і гвинтокрилами, які забезпечують пересування президента, відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення президента та його співробітників і користування відповідними об'єктами.
  • З інших представників влади до резиденції заїжджав лише Олексій Чернишов, який перебував у ті дні в Рівному та пересувався автівкою.
  • Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок в Києві – з батьками, у вівторок його привітали колеги в Офісі Президента.
  • В ОП сподіваються, наступного разу отримати запит на надання інформації хоча б за добу до виходу репортажу, щоб можна було встигнути відповісти на всі запитання й додати правдивої інформації до матеріалу, який готується.

Дві автівки з номерами, яких немає у базі поліції заїжджають на держдачу в Карпатах (скрін з відео)

Крім того, в ОП анонсували святкування День працівників дипломатичної служби України наступного місяця в резиденції в Гуті. На ньому будуть присутні понад сто голів дипломатичних і консульських представництв України.

Відбудеться спеціальний дипломатичний форум – з відповідною програмою. Підготовка до цього форуму на місці вже триває, - наголосили у пресслужбі Офісу.

Зазначимо, що інформацію про святкування в Офісі президента прокоментували дуже оперативно. Пост з'явився о 22:45.

Що каже сам Єрмак про свій ювілей

Відповідь Єрмака щодо розслідування не забарилась. На своїй сторінці у Facebook той наголосив, що не любить свій день народження, а гучно святкував його лише один раз в житті - 35-річчя.

Цьогорічний ювілей я ніяк особливо не відзначав, лишень в понеділок заїхав до батьків. Вигріб від мами, що рідко у них буваю і що виглядаю втомленим. У вівторок виділив одну годину, щоб прийняти привітання від колег в Офісів президента, - написав Єрмак.

Керівник Офісу президента висловив здивування, що журналісти не поспілкувались з ним, аби дізнатись реальну ситуацію. А запит був надісланий лише в день виходу репортажу.

Єрмак стверджує, що не було жодного 4-денного святкування. При цьому гвинтокрилів ДСНС не використовували, як і інших державних чи приватних літаків. Він продублював інформацію, яку дали в пресслужбі Офісу.

Як зазначило видання, серед гостей на святкуванні мого дня народження в Гуті, були мій заступник Андрій Татаров та міністр Олексій Чернишов. Справа в тому, що я не маю заступника Андрія Татарова. І ні Андрія Татарова, ні Олега Татарова в Гуті не було, - зазначив він.

При цьому міністр Чернишов до резиденції таки заїжджав, але, за словами Єрмака, власною автівкою. Оскільки перебував тими днями у Рівному.

Державна дача в Карпатах (скрін з відео)

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський увечері 16 листопада відвідав один із київських пабів, де транслювали футбольний матч української збірної з командою Боснії та Герцоговини.

Читайте також

1