Регоче вся країна: як українці відреагували на "Велике святківництво" Єрмака на держдачі

В Офісі президента намагались виправдатись, але українці не повірили
Ексклюзив
Регоче вся країна: як українці відреагували на "Велике святківництво" Єрмака на держдачі
Фото з Telegram-каналу AllГолобуцький
25 Листопада 2021, 13:08
читать на русском

Журналісти провели розслідування та з'ясували, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак відсвяткував своє 50-річчя на державній дачі президента в Карпатах. При цьому самі верхівки влади та гості добирались на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій.

І в Офісі президента, і сам Єрмак намагались виправдовуватись за "Велике святківництво", що ніхто нікуди не літав, а ЗМІ самі придумали. Втім, навіть це не вплинуло на суспільну думку, а мережею почали ширитись меми, про що й розповідає Парламент.UA.

Потрібно відзначити, що майже об одинадцятій годині вечора на Facebook-сторінці Офісу президента з'явився доволі гнівний пост, у якому намагались "відокремити факти від домислів" щодо того святкування ювілею Єрмака. При цьому представники президента Володимира Зеленського обурились тим, що журналіст Михайло Ткач, який проводив розслідування, пізно звернувся за коментар до них, і нібито розслідувачі взагалі не планували брати коментар.

Під дописом громадський активіст Сергій Стерненко запитав, хто ж літав тоді на гвинтокрилах ДСНС і ЗСУ/НГУ? Українці висловили припущення, що це, напевно, знову російська спецоперація, у яку інші країни намагаються втягнути Офіс президента. А всі, хто незадоволений, агенти ФСБ. За іншою версією, гелікоптери вкрали та літали на них журналісти Юрій Бутусов та Яніна Соколова, щоб підставити президента та Єрмака.

Досі залишається під питанням, про які ж такі "звичайні протоколи щодо переміщення президента", що дозволяють йому та його співробітникам користуватись резиденцією та державними гвинтокрилами, йдеться.

Фото: facebook.com/babaandkit

Журналіст Сергій Руденко здивувався такій оперативності Офісу президента у коментуванні журналістського розслідування. За його словами, ОП чотири дні не може дати відповідь на звинувачення Бурби, а тут раптом відреагували через дві години після виходу розслідування.

Якщо "рафіки ні в чому не винні", для чого ж ви коментуєте так розлого і практично вночі?, - написав Руденко.

Колишній віцепрем’єр та міністр соціальної політики України Павло Розенко поглузував з коментаря пресслужби гаранта, зазначивши, що "ще не вистачає фрази: а гвинтокрили служби надзвичайних ситуацій в сюжеті Української правди, то ващє були зменшені паперові копії. Які Ткач прив'язав за мотузочку і тягав туди-сюди в кадрі".

Своєю чергою ексголова Служби безпеки України Валентин Наливайченко вважає, що чартер олігарха, гелікоптери Збройних сил і ДСНС для 4-денного святкування ювілею голови президентського офісу – це вершина цинізму і лицемірства. Таке собі номенклатурне гуляння.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко назвав ДСНС, яка виконувала функції таксі та розвозила святкувальників, Державною службою таксі Єрмака, або просто ДСТЄ. Нардеп не здивований, що "слуги" вчергове пробили дно після дорогого корпоративу у Трускавці на початку жовтня.

У нас замість речників влади все ще працює журнал "Часопис Єрмака": тільки свіжі відмазки з Офісу президента. Запит ЗМІ надіслали пізно, дати якісь не такі, літаки бізнесменів не використовувались. Хоча з останнім я частково згоден. Коломойський не бізнесмен, тут згоден – він натуральний олігарх, - написав він.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko/8968

Попри всі намагання виправдатись, в Офісі президента не пояснили, чому кортежі з номерами, яких немає у поліції, їхали до державної дачі, чому весь готель поряд не працював, чому літали гвинтокрили ДСНС з Козина до Івано-Франківська. На ці питання та низку інших відповіді ми не почули.

  • Дуже аргументовано! Я спокійний тепер, літаки не літають, не бомблять, тільки на корпоративи возять.
  • Це що таке? Це на офіційній сторінці ОП? Ото повеселили на ніч.
  • 95 квартал у своєму репертуарі.
  • А уявіть це дипломатичні служби читають? Як ніяк, офіційна ж сторінка ОП. Цирк на дроті.
  • Це офіційна сторінка офісу президента чи 95 кварталу? Ви що зовсім того?
  • Відповідь не менш ганебна, чим сам ганебний факт.
  • А можна припинити використовувати сторінку офісу президента як місце особистих розборок Єрмака?! Забийте вже стрілку за гаражами і там розберіться. Там он війська РФ стягує біля кордонів, може ви усе-таки почнете займатись пріоритетними питаннями, а не поганим настроєм Єрмака.
  • І взагалі це схоже на якусь виправдовувальну записку, мол не було маршрутки.
  • Чому в цих дачах не відпочивають діти як обіцяв наш Президент?

Як свідчать реакції українців під дописом та й взагалі в мережі, довіра до президента та його команди капітально знизилась та, можливо, пробила дно.

За словами місцевих, Зеленському дуже подобається карпатська резиденція "Синьогора" і він регулярно її відвідує. Іноді й на гелікоптері добирається, а 21 листопада гвинтокрили теж літали, бо ж у Єрмака було день народження.

Читайте також

1