Весілля через смартфон та "єМалятко": у застосунку "Дія" готують нові послуги

Наразі здебільшого працюють над тим, що "вже для всіх зрозуміло"
Весілля через смартфон та "єМалятко": у застосунку "Дія" готують нові послуги
Застосунок Дія Фото: thedigital.gov.ua
27 Квітня 2022, 14:53
читать на русском

У "Дія" скоро повернуться старі сервіси, які тимчасово були недоступні через питання безпеки. Також будуть нові послуги, зокрема укладення шлюбу через смартфон.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю РБК-Україна.

Зараз ми розвиваємо та вдосконалюємо послуги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО): отримання статусу та виплат. Плануємо ще деякі нові соціальні послуги та фінтех-продукти. Наша мета незмінна - відцифрувати всі послуги, які є в нашій державі, зробити їх онлайн, - розповів він.

За словами Федорова, наразі здебільшого працюють над тим, що "вже для всіх зрозуміло".

Наприклад, зараз хочемо перенести "єМалятко" в мобільний додаток "Дія", щоб людина, коли народилася дитина, могла її зареєструвати з власного смартфона. Хочемо комплекс послуг для ФОП також зробити доступним на смартфоні, а не лише на порталі, - додав Федоров.

Крім цього, на порталі "Дія" можна буде подати документи онлайн для укладення шлюбу. Федоров хоче, щоб можна було на смартфоні не просто подати документи, а й зареєструвати шлюб.

Нагадаємо, що у застосунку "Дія" можна за кілька кліків отримати статус внутрішньо переміщеної особи та виплати від держави для себе та своїх дітей.

Читайте також

1