Відсутність протиракетної оборони є критичною проблемою для України - експерт

Європейські партнери не допоможуть Україні у війні
Ексклюзив
Відсутність протиракетної оборони є критичною проблемою для України - експерт
Ядерна зброя, танк фото: pexels
9 Листопада 2021, 10:27
читать на русском

Україні нічим боротися з ракетною фазою, адже в країні відсутня протиракетна оборона. А це є критичною проблемою не лише для ЗСУ, а і для всієї системи оборони.

Про це заявив Михайло Самусь із Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння у коментарі "Парламент.UA".

Наші європейські партнери, такі як Франція, Німеччина, забороняють своїм оборонно-промисловим компаніям взагалі контактувати з Україною. Питання про те, що європейці нам якось допоможуть у цьому плані, не стоїть. Європа дуже боїться знервувати Росію. Сподівання є тільки на США та Ізраїль, бо вони є лідерами в цьому напрямку. Зараз стоїть питання передачі технологій і вартість. Переговори тривають, – запевнив він.

За його словами, декілька протиракетних шарів оборони вартують десятки мільярдів доларів. Україні потрібен комплексний підхід, в якому можуть брати участь і українські підприємства. Але до цього треба підходити системно.

Протиповітряна оборона в нас є. Вона на цей момент, можливо, найкраща в Європі. Наземні війська воювати готові. І є ще проблема з військово-морськими силами, які треба нарощувати радикально. Лиш останні 2 роки відбуваються конкретні корабельно-будівні програми з Туреччиною, США, Великою Британією, які, я сподіваюся, дозволять у найближчі 2 роки змінити баланс у Чорному морі, – додав Самусь.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін і його адміністрація стягуванням військ не стільки збираються нападати напряму на Україну, як просто намагаються її залякати.

Читайте також