Експерт розповів, чи готова Україна дати відсіч у випадку "гарячої фази"

Україна має найбільш боєздатну армію в Європі
Ексклюзив
Експерт розповів, чи готова Україна дати відсіч у випадку "гарячої фази"
Війна на Донбасі, військовий (фото: з відкритих джерел)
8 Листопада 2021, 15:25
читать на русском

Українські Збройні сили постійно перебувають у стані збройного протистояння, а не просто "сидять десь в окопах".

Про це заявив директор ІТ-асоціації Software Ukraine, учасник АТО/ООС у складі 56 бригади Віктор Валєєв у коментарі "Парламент.UA".

Україна має найбільш боєздатну армію в Європі, яка пройшла війну. У нас приблизно 400 тисяч учасників бойових дій. Якщо навіть відкинути тих хлопців, які отримали цей статус більш формально, у нас все одно найбільш боєздатна армія, яка знає, що таке війна, бачила це не на навчаннях, а справді воювала, – запевняє він.

Водночас він визнає, що російська армія перевершує українську за модернізацією зброї. Водночас Україна має асиметричну відповідь, зокрема в підвищенні якості керування систем управління військами та в психологічній готовності наших військ, резервістів і ветеранів до стримування агресії, чого в Росії є у значно менших обсягах.

Наскільки мені відомо від своїх знайомих – колишніх військових, якщо знову буде "гаряча фаза", то безумовно завтра всі стоятимуть у військкоматі з мінімальним набором і будуть готові воювати. Але це буде згубний сценарій як для Росії, так і для України, тому що жодна зі сторін не зможе здобути стратегічно значущої перемоги. Думаю, що ці питання краще унормувати в якомусь модернізованому Нормандському форматі із залученням США, – пояснив ексвійськовий.

Нагадаємо, що поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії. Фото зі спутника опублікувало видання Washington Post.

Своєю чергою Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов назвав свідомою дезінформацією публікації про нібито стягування російських військ до кордону України.

Читайте також наш матеріалРосія відводить війська: чи є загроза наступу

Читайте також

1