Вийшов з ресторану в здоровому стані: що відомо про останні години життя Полякова

Померлий нардеп дві години катався Києвом у чужій автівці
Головне
Вийшов з ресторану в здоровому стані: що відомо про останні години життя Полякова
Антон Поляков Фото: УНІАН
14 Жовтня 2021, 16:03
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили нові подробиці смерті народного депутата від "За майбутнє"Антона Полякова. Так, померлий випивав з громадянином Д., а потім близько двох годин катався у його авто.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, Поляков близько трьох годин провів у ресторані з громадянином Д. Потім їздили Києвом на його автівці.

За нашою інформацією, покійний зателефонував громадянину Д., з яким перебував у дружніх відносинах, запропонувавши зустрітися. Вони зустрілися в ресторані, спільно провели там близько 3-х годин. Вони спільно вживали алкогольні напої. В нас є відеозаписи з ресторану, які чітко підтверджують цей факт. Надалі ті ж самі відеозаписи підтверджують, що народний депутат - ззовні абсолютно в здоровому стані - залишив цей ресторан і надалі з цим громадянином Д. сів в його автівку і близько 2-х годин вони їздили по Києву. Надалі громадянин Д. викликав таксі, яке спочатку їздило за їхньою основною машиною. Потім, ймовірно, вони завершили свою розмову і пан Поляков присів до іншої автівки - до автівки таксиста. Безумовно, що ми відмотали всі відеокамери, опитали свідків цих подій, - розповів Єнін.

Заступник глави МВС також розвіяв всі твердження про нібито зміну показів таксистом. Він наголосив, що покази даються під протокол, під час допиту.

Коли був здійснений допит цього свідка під протокол, водій надав свої свідчення, які на сьогодні жодним чином не були змінені, хоча він, безумовно, має таке право. Хочу наголосити, що він був попереджений про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих доказів. Безумовно ми допитали й співмешканку народного депутата, яка мешкає з ним, за її словами, з весни цього року. І на прямі запитання щодо наявності тих чи інших підозр щодо можливої насильницької смерті депутата вона відповіла досить категорично "Ні", - сказав він.

При цьому експертизи, які призначили вже наступного дня після інциденту, почали давати перші результати. Слідство з'ясувало про наявність метадону в крові народного депутата. Поки невідомо, як саме речовина потрапила в організм.

Єнін наголосив, що під час огляду вже тіла, покійного на той момент, Полякова серед його особистих речей знайшли готівку в сумі близько 10 000 грн і 800 доларів, а також 2 зразки катетерів із речовиною бурого кольору. Що це за речовина, наразі з'ясовується.

Нагадаємо, що 8 жовтня по поліції Києва надійшла інформація про те, що у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим Антона Полякова - народного депутата України. Чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.

Поляков жив разом зі своєю колегою по партії "За майбутнє" Анною Скороход. Жінка 8 жовтня втратила свідомість під час роботи у Верховній Раді, а до того телефонувала померлому та кричала, що вагітна.

В організмі народного депутата від "За майбутнє" Антона Полякова знайшли залишки наркотичного препарату - метадону. Таку інформацію оприлюднили у Міністерстві внутрішніх справ.

Читайте також

1