Викрутив розетки і унітази: ексгенпрокурор Піскун виїхав з Конча-Заспи

Колишній чиновник місяць вивозив з будинку нажите добро
Викрутив розетки і унітази: ексгенпрокурор Піскун виїхав з Конча-Заспи
Святослав Піскун (фото: Facebook)
22 Липня 2021, 16:04
читать на русском

Колишній тричі генеральний прокурор України Святослав Піскун виїхав з державної дачі у Конча-Заспі, а перед тим місяць вивозив звідти усе майно, викрутивши навіть розетки і унітази.

Про це пише видання  НВ з посиланням на директора будинку відпочинку Конча-Заспа Олександра Гуріна.

Відомо, що перший будинок Конча-Заспі, у якому були сауна, джакузі, більярдний зал, Піскун побудував у 2000-х, вклавши в ремонт 6 млн грн. У 2019-му в нього з’явився другий особняк Honka за 1 млн грн.

Піскун потрапив до списку РНБО і нещодавно зʼїхав із держдачі. За словами Гуріна, виїжджав колишній глава Генпрокуратури протягом місяця: забрав усі меблі, зняв навіть унітази і викрутив усі розетки.

У травні 2021 року Піскун повідомив, що з ним в односторонньому порядку розірвали договір оренди державної дачі, яку він отримав на 49 років ще у 2002 році.


Контекст. 14 травня президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), коментуючи підсумки засідання РНБО заявив, що на засіданні порушили питання державних земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього президента (Порошенка - ред) за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб.

Тому РНБО проведе повний аудит усіх угод, який має з`ясувати, яким чином державна земля потрапила до рук тих, хто там живе, але не має жодного стосунку до державного управління.

4 червня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що перші 20 ексчиновників та члени їхніх родин залишають державні дачі в Конча-Заспі та Пущі-Водиці. Серед них був і колишній генпрокурор Піскун.

Читайте також

1