Вітренко розповів про завдання, які отримав від Зеленського

Новий голова "Нафтогазу" має забезпечити стабільну роботу
Вітренко розповів про завдання, які отримав від Зеленського
Юрій Вітренко (фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 12:28
читать на русском

Голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, які завдання йому доручив президент Володимир Зеленський. Зокрема він має вивести компанію на прибуток і збільшити видобуток газу.

Про це Вітренко (досьє Юрія Вітренка) заявив в інтерв'ю "НВ Бізнес".

У мене є завдання від президента і прем'єр-міністра організувати роботу "Укргазвидобування" ефективним чином, щоб потреби населення України були повністю покриті газом власного видобутку. В першу чергу це питання національної безпеки, - зазначив новий голова НАК.

За його словами, завдання полягає в тому, щоб "покласти на стіл факти, які дозволяють ухвалити обґрунтовані рішення, які дозволяють зробити так, щоб президента і прем'єр-міністра... ніхто не розводив".

Читайте також

Також Вітренко отримав завдання організації прибуткової і стабільної роботи "Нафтогазу", але "без перекладання відповідальності", задля збільшення видобутку і реалізації ресурсного потенціалу України.

Якщо в ланцюжку поставок, по якій газ зі свердловини надходить в оселі українців у вигляді газу або тепла, є проблеми, то їх не можна просто перекладати на інших. Повинна бути активна роль Нафтогазу, щоб ці проблеми в країні були вирішені, - наголосив він.

За словами глави "Нафтогазу", ціна на газ є одним з елементів системи рівнянь тарифоутворення разом з енергоефективністю та рівнем розрахунків споживачів з постачальником.

Вітренко нагадав, що напередодні призначення частіше зустрічався з Зеленським, ніж з головою його Офісу Андрієм Єрмаком, з яким ніколи не обговорював жодні завдання щодо його призначення.


Контекст. 28 квітня Кабінет Міністрів України звільнив Андрія Коболєва з посади Голови Правління НАК "Нафтогаз" і призначив на його місце Юрія Вітренка, котрий раніше звільнився з "Нафтогазу" саме через конфлікт з Коболєвим. Крім того, це звільнення відбулось із порушенням законодавства, хоча і теоретично має піти на користь державній компанії.

Читайте також наш матеріал: Що відбулось у "Нафтогазі" та Міненерго і як це вплине на майбутнє НАК

Читайте також

1