Візит Макрона, Шольца і Драгі в Україну: перші заяви президента Франції і канцлера ФРН

Вони привезли в Україну меседж про підтримку України та єдність з ЄС
Головне
Візит Макрона, Шольца і Драгі в Україну: перші заяви президента Франції і канцлера ФРН
Драгі, Шольц, Макрон / Фото з Telegram
16 Червня 2022, 11:22
читать на русском

У четвер, 16 червня, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в України. Двоє з лідерів зробили перші заяви.

Після прибуття на київський вокзал Макрон заявив, вони привезли в Україну меседж про підтримку України та єдність з ЄС, а також, щоб озвучити президенту Володимиру Зеленському знак європейської підтримки всіх українців.

Ми зустрінемося з президентом Володимиром Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де скоєно вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто – Ірпінь, - сказав президент Франції.

Тим часом міністр-делегат Франції у європейських справах Клеман Бон заявив, що необхідно розпочати переговори та надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС, однак для відповідності стандартам ЄС Україні знадобиться час.

Своєю чергою Шольц заявив про солідарність з Україною: "Ми не лише хочемо продемонструвати солідарність, ми також хочемо запевнити, що допомога, яку ми організуємо – фінансова, гуманітарна, а також коли йдеться про озброєння – буде продовжено".

Одразу після прибуття Макрон, Шольц та Драгі заселилися в один із готелів Києва.

Нагадаємо, що 13 червня італійське видання La Stampa повідомила про те, що генеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Емманюель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибудуть в Україну 16 червня.

Того ж дня уряд Німеччини та Єлисейський палац не змогли підтвердити плани щодо візитів Макрона і Шольца в Україну.

Перший радник посла України у Франції Бруно Коссанель повідомив, що Макрон планує в середу, 15 червня, приїхати в Україну. За його словами, президент може відвідати Київ після візиту в Молдову. Але після у посольстві Франції заявили, що Коссанель "заперечує" свій коментар.

1