Влада Києва оскаржуватиме рішення ОАСК щодо перейменування проспекту Бандери

Рішення суду ще не набрало законної сили
Влада Києва оскаржуватиме рішення ОАСК щодо перейменування проспекту Бандери
Проспект Степана Бандери у Києві (фото: УНІАН)
11 Лютого 2021, 14:16
читать на русском

Міська влада Києва готує апеляційну скаргу щодо рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування перейменування трьох вулиць, провулку та проспекту.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає пресслужба ради.

Так, КМДА оскаржуватиме рішенням ОАСК № 826/17079/16 від 28 січня 2021 року, за позовом від 05 листопада 2016 року громадської спілки "Громадський контроль та порядок" без участі представників Київської міської ради, яким було скасовано рішення Київради № 559/559 від 07.07.2016 про перейменування наступних вулиць, проспекту та провулків:

  • вулиці Баумана на вулицю Януша Корчака;
  • вулиці Кутузова на вулицю Генерала Алмазова;
  • вулиці Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка;
  • провулку Кутузова на провулок Євгена Гуцала;
  • проспекту Московського на проспект Степана Бандери.

Читайте також

За словами заступниці голови КМДА, рішення суду ухвалене через чотири роки після подання позову і є абсолютно необґрунтованим. На сьогодні рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 січня 2021 року не набрало законної сили.

Своєю чергою, колишній глава Інститут національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав рішення ОАСК псевдоюридичним та абсолютною політичною провокацією, передає PavlovskyNews.

В'ятрович зазначив, що у 2019 році ОАСК вже ухвалював аналогічне рішення щодо проспекту Степана Бандери й зараз він не повинен був його знову розглядати. Він вважає, що крапку в цьому питанні повинен поставити Верховний суд, тоді як сам ОАСК треба ліквідувати.

Цей суд може ухвалити рішення і про скасування незалежності України, - сказав В'ятрович.

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проєкт постанови про перейменування селища Новгородське в Донецькій області на Нью-Йорк.

1