Влада повідомила, як працюватимуть школи у Київській області з 20 вересня

535 закладів освіти зможуть продовжити роботу
Головне
Влада повідомила, як працюватимуть школи у Київській області з 20 вересня
Дистанційне навчання, школяр (фото: pexels)
17 Вересня 2021, 19:02
читать на русском

З 20 вересня, коли в Україні діятиме жовта карантинна зона, продовжити роботу зможе більша частина освітніх закладів Київської області.

Про це повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передає його пресслужба.

За його словами, 535 закладів освіти продовжать роботу, коли Київщину переведуть до "жовтої" зони епідемічної небезпеки. Ще 720 – під питанням. Наразі вони не дотримали вимоги й не досягли 80% вакцинованих у колективі (така ситуація станом на ранок, 17 вересня).

Кількість хворих зростає надзвичайно швидко. І ми не можемо наражати дітей на небезпеку. Саме тому прийнято жорстке, але справедливе рішення – у регіоні працюватимуть тільки ті навчальні заклади, де вакцинувались понад 80% освітян. Це єдиний критерій для шкіл, садочків, закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти й університетів. Підкреслю, що питання стоїть руба – вони або проводять повноцінне навчання оффлайн, або зачиняються взагалі, – заявив Володін.

За його словами, якщо говорити суто про школи, то поки що 306 мають понад 80% вакцинованих у колективі. У 41-й школі щеплення отримали 100% працівників. Усього ж у регіоні закладів загальної середньої освіти нараховано 648.

Найвищі показники вакцинації – у Білоцерківському та Бориспільському районах. Загалом у 15 громадах всі без винятку заклади мають відсоток вакцинації понад 80. Тим часом імунізація освітян на Київщині триває. Щеплення проводять мобільні бригади безпосередньо на базі навчальних закладів. Зазначимо: 7911 педагогів регіону вже отримали по одній дозі вакцини проти коронавірусу, а 27 538 пройшли повний курс вакцинації. - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від 20 вересня в Україні посилять карантинні обмеження. У країні вводиться жовтий рівень карантину та почнуть діяти  нові внутрішні СOVID-сертифікати, які можна отримати вже після першого щеплення проти коронавірусу. Так званий жовтий сертифікат допоможе уникнути карантинних обмежень жовтого рівня. Зелений сертифікат отримають ті, хто пройшов повний курс захисту.

Читайте більше у нашому матеріаліЖовта зона карантину: до чого слід готуватися українцям

Читайте також