Влада Запорізької області закликала мешканців Енергодара евакуюватися

Радять в першу чергу виїхати дітям та жінкам
Важливо
Влада Запорізької області закликала мешканців Енергодара евакуюватися
Запорізька АЕС Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/31379
16 Серпня 2022, 19:48
читать на русском

Влада Запорізької області радить мешканцям тимчасово окупованого Енергодара евакуюватися з міста через небезпечну ситуацію на Запорізькій АЕС.

Про це під час національного телемарафону сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Ми радимо людям виїжджати з Енергодара, особливо жінкам та дітям. З атомної станції є чотири виходи електрики, залишився лише один. Вчора був обстріл у Дніпропетровській області, і нашим операторам довелося знизити навантаження п'ятого енергоблоку. Це чистий ядерний тероризм, - сказав він.

Старух також зазначив, що наразі відбувається коригування плану евакуації з Енергодара та зони ризику радіаційного забруднення з урахуванням військової ситуації. У разі аварії на АЕС із Запорізької та Дніпропетровської області необхідно буде евакуювати близько 400 тисяч людей.

Нагадаємо, 3 серпня у МАГАТЕ заявили, що Запорізька атомна електростанція повністю вийшла з-під контролю Міжнародної агенції з атомної енергії та що принципи ядерної безпеки на станції порушені.

6 серпня стало відомо, що російські війська завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, можливо, для замінування електростанції. 

8 серпня в Енергоатомі заявили, що окупанти можуть підірвати Запорізьку атомну станцію, яку замінували солдати армії рф.

Експерти оцінили можливі наслідки аварії на Запорізькій атомній електростанції. До аварії може призвести пожежа, вибух або ураження снарядами, бомбами, ракетами.

1