Евакуюють щонайменше 400 тисяч людей: Старух про наслідки можливої аварії на ЗАЕС

Повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко
Важливо
Евакуюють щонайменше 400 тисяч людей: Старух про наслідки можливої аварії на ЗАЕС
Фото: ЗАЕС
16 Серпня 2022, 13:49
читать на русском

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що в разі аварії на Запорізькій АЕС потрібно буде евакуювати щонайменше 400 тисяч людей.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Ситуація небезпечна не лише для Запорізької області. Якщо взяти 50 км зону обов’язкового відселення, що може виникнути внаслідок можливої аварії на АЕС в Енергодарі, то це більше 200 тисяч в нашій області і під 200 тисяч в сусідній Дніпропетровській області. Міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші, - сказав Олександр Старух.

Він зазначив, що з урахуванням військової ситуації коригується план евакуації з Енергодара та зони ризику радіаційного забруднення. Зокрема, ситуація перебуває на контролі центральної влади.

За його словами, повністю реалізувати заходи цивільного захисту населення дуже важко через захоплення частини території.

Нині радіаційне становище на АЕС стабільне, показники не перевищують норму.

Нагадаємо, 3 серпня у МАГАТЕ заявили, що Запорізька атомна електростанція повністю вийшла з-під контролю Міжнародної агенції з атомної енергії та що принципи ядерної безпеки на станції порушені.

6 серпня стало відомо, що російські війська завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, можливо, для замінування електростанції. 

8 серпня в Енергоатомі заявили, що окупанти можуть підірвати Запорізьку атомну станцію, яку замінували солдати армії рф.

Експерти оцінили можливі наслідки аварії на Запорізькій атомній електростанції. До аварії може призвести пожежа, вибух або ураження снарядами, бомбами, ракетами.

Читайте також

1