Власники акцій Twitter поголосували за продаж мережі мікроблогів Ілону Маску

За продаж виступили й кілька великих акціонерів Twitter
Власники акцій Twitter поголосували за продаж мережі мікроблогів Ілону Маску
Twitter (фото: Pexels)
13 Вересня 2022, 15:59
читать на русском

Більшість акціонерів соцмережі Twitter проголосували за її продаж американському мільярдеру Ілону Маску за 44 мільярди доларів.

Як повідомляє The Wall Street Journal (WSJ), 13 вересня на голосуванні на пропозицію Ілона Маска про придбання Twitter за 44 млрд дол. акціонери цієї компанії підтримали продаж соцмережі.

За даними WSJ, кількість виступаючих за продаж Twitter Ілону Маску значно перевищила кількість тих, хто угоду не підтримує.

За продаж виступили й кілька великих акціонерів Twitter, включаючи керуючих індексними фондами, які контролюють 20% акцій. Ілон Маск, який є найбільшим акціонером Twitter із часткою близько 10%, поки що не вказав своєї позиції, і, як зазначає WSJ, навряд чи це зробить, враховуючи, що він зараз через суд домагається скасування цієї угоди на підставі допущених Twitter порушень.

Однак навіть без голосу Маска, як стверджують джерела WSJ, підтримки інших акціонерів буде достатньо для схвалення угоди.

Остаточне голосування відбудеться сьогодні о 20:00 (по Києву).


Раніше Ілон Маск уклав угоду про купівлю компанії Twitter Inc за $44 мільярди, що передає контроль над однією з найбільших платформ соціальних медіа найбагатшій людині світу. Рада директорів соціальної мережі мікроблогів Twitter вже погодилася на пропозицію американського мільярдера Ілона Маска щодо придбання компанії за 44 мільярди доларів. 

Маск заявляв, що планує зробити Twitter платним. Зокрема "незначну" плату хочуть стягувати з комерційних і державних користувачів.

На початку травня 2022 року Маск призупинив угоду щодо покупки Twitter, поки чекає на результати підрахунку кількості фейкових та спамерських акаунтів. Після його заяви, акції Twitter обвалилися на 20%.

17 травня мільярдер публічно відмовився надати докази того, що кількості фейкових та спамерських акаунтів не перевищує 5% від загальної кількості користувачів.

У травні 2022 року мільярдер заявив, що знайшов кошти на придбання Twitter.

У липні стало відомо, що американський мільярдер Ілон Маск не купуватиме компанію Twitter.