Власники пошкодженого житла, які зробили ремонт самостійно, отримуватимуть компенсації: Зеленський підписав закон

Виплати за новою формою компенсації почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року.
Важливо
Власники пошкодженого житла, які зробили ремонт самостійно, отримуватимуть компенсації: Зеленський підписав закон
ремонт
28 Жовтня 2023, 09:41
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон про розширення можливостей програми "єВідновлення" - відтепер українці, які зробили ремонт пошкодженого житла за власний кошт, зможуть претендувати на виплату компенсації.

Про це йдеться на сторінці відповідного законопроєкту №10063 на сайті Ради.

Закон Верховна Рада ухвалила 5 жовтня.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України пояснювали, що документом регулюється порядок виплати компенсацій українцям, чиє житло було пошкоджене, або зруйноване в результаті російської агресії. Йдеться про громадян, які робили ремонти власним коштом.

При цьому виплати за новою формою компенсації почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року. Механізм буде таким самим як і по інших категоріях "єВідновлення":

  • подання заяви через "Дію";
  • розгляд заяви комісією;
  • визначення розміру виплати.

"При визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла та чек-лист з встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном", - пояснили в міністерстві.

Нагадаємо, повідомлялось, що українці, чиє житло було зруйноване внаслідок збройної агресії РФ, зможуть подати заяву на отримання компенсації через застосунок "Дія".

Читайте також

1