Вранці 26 червня російські ракети було запущено з Каспійського моря, - Повітряні сили

Ворожим бомбардувальникам залітати на територію України абсолютно необов’язково
Вранці 26 червня російські ракети було запущено з Каспійського моря, - Повітряні сили
Російський бомбардувальник Ту-95 / Фото: wikipedia.org
26 Червня 2022, 14:08
читать на русском

Російські окупанти запустили ракети по Києву вранці 26 червня з Каспійського моря. Обстріл був здійснений з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, якими завдали удару по Київщині сьогодні, це ті бомбардувальники, які застосовують з району Каспійського моря, які злітають з Астрахані, - зазначив він.

За словами речник, на озброєнні у росіян основні ракети - це Х101. Саме їх запускають по Україні. Ця ракета може летіти на відстань до 5,5 тис. км. Тобто, бомбардувальникам залітати на територію України абсолютно необов’язково, їм треба просто злетіти, вийти на бойовий курс і випустити ракети.

Таких ракет було випущено від 4 до 6 сьогодні. Власне, наша ППО спрацювала, частину ракет було збито. Є вже фото підтвердження щодо однієї, інші уламки шукають, - зазначив Ігнат.

Своєю чергою експрем'єр Швеції Карл Більдт вважає, що ранкові обстріли Києва – це сигнал саміту G7.

Важко розцінювати сьогоднішні ракетні удари по житлових кварталах Києва інакше, як навмисну ​​ескалацію, - зазначив Більдт.

Як відомо, лідери G7 збираються в Баварії. До Мюнхену вже прибули Емануель Макрон і Джо Байден. Очікується домовленість про ембарго на російській експорт. Зокрема на російське золото, яке приносить в казну рф мільярди доларів.

До речі, на саміті має виступити президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що вранці 26 червня мер Києва Віталій Кличко про кілька вибухів вранці у Шевченківському районі. Так, у житловий будинок влучила ракета, там тривають пошуково-рятувальні роботи.

У Національній поліції України назвали попередню кількість людей, які постраждали від ракетного удару росії по житловому будинку у Києві.

Читайте також

1