Вселенський патріарх Варфоломій прибув до України

Він відслужить літургію у Софії Київській
Вселенський патріарх Варфоломій прибув до України
Варфоломій та Епіфаній Фото: facebook.com/epifaniy
20 Серпня 2021, 23:08
читать на русском

Вселенський патріарх Варфоломій прибув до України. Він візьме участь в урочистостях до Дня Незалежності України.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Символічний та важливий візит для нашої держави. Делегація Вселенського Патріархату візьме участь в урочистостях до 30-ї річниці відновлення нашої Незалежності, - написав він.

Шмигаль подякував за ту підтримку, яка надається Україні та українському народу зі сторони його Всесвятості.

Як зазначив митрополит Епіфаній, це третій візит Його Всесвятості до України, як Патріарха. Але він – перший, коли у нас вже є незалежна Церква, яка займає своє місце у Диптиху автокефальних Православних Церков.

Нагадаємо, що цього року у Києві з нагоди відзначення Дня Прапора та 30-ї річниці незалежності України заплановано 67 різнопланових заходів. Зокрема фестивалі, урочисті концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки та інтерактивні заходи.

У Києві, окрім загальнодержавних заходів до Дня Незалежності, відбудуться концерти, урочисті церемонії та спортивні події у більшості районів столиці.

Торік 1 грудня у Патріаршому соборі Варфоломій оголосив, що відвідає Україну з офіційним візитом в День незалежності 24 серпня наступного року у відповідь на запрошення президента України Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

1