Втрати економіки України через війну можуть сягати 600 мільярдів доларів - Єрмак

Україна досі оцінює вартість збитків від війни, яка триває
Головне
Втрати економіки України через війну можуть сягати 600 мільярдів доларів - Єрмак
Андрій Єрмак / Фото: president.gov.ua
27 Квітня 2022, 08:32
читать на русском

Внаслідок російського вторгнення українська економіка вже зазнала збитків на майже 600 мільярдів доларів.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму дописі в Телеграмі.

За його словами (досьє Єрмака), в Україні оцінюють вартість збитків від війни, яка триває. Зокрема, в межах проєкту "росія заплатить" вдалося встановити, що загальні втрати економіки України (прямі та непрямі) через війну коливаються від 564 млрд до 600 млрд дол. (цей проєкт зроблений командою KSE Institute (аналітичний підрозділ Київської школи економіки) за підтримки Офісу президента України, Міністерства економіки, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства інфраструктури).

Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури досягла майже 88 млрд дол. Але це дані на основі публічних джерел. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на 3,1 млрд, - написав Єрмак.

Він нагадав, що внаслідок російського вторгнення в Україні зруйновано щонайменше 23 тисячі кілометрів доріг, 32 тис. квадратних метрів житлового фонду.

Маємо пошкодженими чи зруйнованими - 535 дитячих садочків, 866 закладів середньої, передвищої та вищої освіти, 231 медзакладів, 173 заводи та підприємства, щонайменше 75 адміністративних будівель, 277 мостів та мостових переходів, 11 військових аеродромів, 11 аеропортів та 2 порти, - зазначив голова ОП.

Нагадаємо, що Україна розглядає кілька варіантів відновлення після війни. Серед них - грошові чи натуральні репарації.

Читайте також наш матеріал: Бізнес, який не покинув Україну: як працюють підприємці під час війни

Читайте також

1