З сектора Газа евакуюють понад сотню українців упродовж 48 годин – Кулеба

Евакуація буде здійснена через Єгипет
Важливо
З сектора Газа евакуюють понад сотню українців упродовж 48 годин – Кулеба
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
19 Травня 2021, 15:53
читать на русском

У секторі Гази перебуває близько 1600 українців, 127 з яких хочуть повернутися до України. Їх евакуюють спеціальним рейсом з Єгипту упродовж 48 годин.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на засіданні уряду.

За його словами, по допомогу в евакуації звернулися також громадяни Молдови, Білорусі та двох країн ЄС.

Посольство вже склало списки, ми домовилися про зелений коридор і така евакуація буде здійснена у найкоротші терміни, - сказав Кулеба.

Він додав, що евакуація буде здійснена через Єгипет.

Ми вже відпрацювали організаційні питання з владою Єгипту і наразі на виконання доручення президента України ухвалено рішення про здійснення такої евакуації шляхом вивезення наших громадян з території сектора Газа на територію Єгипту та організації відповідного авіарейсу за рахунок коштів резервного фонду бюджету України. Якщо не станеться якихось форсмажарних подій у зв’язку із загострення конфлікту, то за нашими розрахунками, протягом 48 годин така евакуація відбудеться, - підкреслив міністр.

Очільник МЗС також звернувся до уряду з проханням залучити кошти з резервного фонду на евакуацію наших земляків.

Контекст. Конфлікт між Ізраїлем та Палестиною через виселення палестинців зі Старого міста призвів до ракетних ударів "Хамасу" по Єрусалиму.

У ніч на 12 травня з сектору Гази бойовики "Хамасу" запустили 130 ракет по передмістях Тель-Авіва, внаслідок чого поранення отримали десятки людей. Жителям довелося ночувати у бомбосховищах, а між арабським та єврейським населенням почалися сутички.

Читайте також наш матеріалІзраїль проти ХАМАС: за що воюють і чи будуть переможці

Читайте також

1