За арешт Лукашенка обіцяють 11 мільйонів євро

Білоруські опозиціонери вже зібрали 126 тисяч
За арешт Лукашенка обіцяють 11 мільйонів євро
Олександр Лукашенко Фото: офіційний сайт президента Білорусі
28 Травня 2021, 09:00
читать на русском

Екскандидат у президенти Білорусі (у 2020 році) опозиціонер Валерій Цепкало розповів про збір коштів, які обіцяють виплатити тому, хто арештує президента РБ Олександра Лукашенка.

Як повідомляє білоруське видання "Радіо Свобода", Цепкало розкрив подробиці збору коштів у рамках ініціативи "Все або нічого".

За арешт Лукашенка обіцяють 11 мільйонів євро, які виплатять особі чи групі людей, які проведуть "надійну операцію", за яку відповідає юридична особа під європейською юрисдикцією.

Представники правоохоронних органів або громадянського суспільства будуть винагороджені такою сумою, що призведе до затримання та арешту президента, якого Цепкало називає "Злочинець № 1".

Фото: скрін з сайту pragate.com

Людина, яка асоціюється в нашій країні з фальсифікацією виборів, величезною кількістю вбивств і викрадень людей, яка вчинила багато злочинів проти людства, включаючи тортури, незаконні депортації та багато іншого, про що ми обов'язково дізнаємося, - схарактеризував Лукашенка опозиціонер.

За його словами, гроші буде зарезервовано, а потім, у разі арешту Лукашенка, переведено на спеціальний рахунок.

Цепкало висловив надію, що в системі є багато людей, які "стоять за мешканців Білорусі" і які розуміють, хто є причиною останніх проблем в країні.

Повідомляється, що за два дні збору грошей 225 людей пожертвували на арешт Лукашенка 126 тис. євро. Долучитися до збору коштів можна за посиланням.

Читайте також


Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

Для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

За словами самого Протасевича, за ним стежили до затримання. Він вважає, що у Білорусі йому загрожує смертна кара.

24 травня у соцмережах з'явилося відео із затриманим Протасевичем. На ньому він заявив, що співпрацює зі слідством і надає свідчення про організацію масових заворушень в Мінську.

Після появи цього відео батько затриманого Дмитро Протасевич заявив про побиття сина в СІЗО. В інтерв’ю Reuters він припустив, що у Протасевича може бути зламаний ніс.

25 травня дівчину Протасевича, росіянку Софію Сапегу арештували на два місяці.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ.