Закон України не дає конфіскувати активи Медведчука

ВР повинна ухвалити законопроєкт №7194
Головне
Закон України не дає конфіскувати активи Медведчука
Медведчук Фото: скрін з відео СБУ
20 Квітня 2022, 12:07
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції не може конфіскувати майно та активи затриманого Віктора Медведчука, адже закон України не дає такої можливості.

Про це повідомив глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, передає 24-й канал.

Активи Віктора Медведчука можна буде конфіскувати у разі ухвалення Верховною Радою на цьому тижні законопроєкту 7194. Наразі закон не дає такої можливості. Тому ці активи на мільярди гривень не конфісковані, - сказав Олександр Новіков.

Він говорить про проєкт закону № 7194 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб (від 23 березня 2022 року). Зокрема, він передбачає "удосконалення правового механізму вилучення заблокованих підсанкційних активів".

Нагадаємо, СБУ затримала Віктора Медведчука 12 квітня. Згодом стало відомо, що ФСБ рф намагалась вивезти його спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви.

Дружина олігарха Оксана Марченко після затримання політика почала масово публікувати звернення до президентів різних країн з вимогою сприяти визволенню депутата.

Читайте також наш матеріалНовий "чмоня" або як соцмережі глузують із затриманого олігарха-втікача Медведчука (фото) 

Читайте також

1