Законопроєкт Зеленського бореться не з олігархами, а з розбратом серед "слуг" - політолог

У пропрезидентській партії є кілька груп впливу, прихильних до певних олігархів
Ексклюзив
Законопроєкт Зеленського бореться не з олігархами, а з розбратом серед "слуг" - політолог
Олігарх (Фото: vgudok.com)
9 Червня 2021, 16:26
читать на русском

Український політолог Богдан Петренко вважає, що закон про олігархів - це чергова спроба президента Зеленського загравати з електоратом, вкотре створити інформаційний шум та привернути увагу до себе.

Про це він сказав у коментарі Парламент.UA, оцінюючи законодавчу ініціативу глави держави.

Влада працює за принципом: все, що добре - ми за це, все, що погано - ми проти. Олігархи мають негативний рейтинг довіри в громадян, тож незалежно від змісту закону, влада показує, що публічно бореться з олігархами. Окрім того, українці звикли вірити у прості рішення, прийняли закон - значить побороли олігархів. Але це так не працює, на жаль, - розповів Петренко.

Політолог акцентував на тому, що в Україні вже є усі необхідні закони, аби боротися з олігархами, але їх ніхто не дотримується.

Крім того, Петренко вважає, що президентський законопроєкт бореться не з олігархами, а з суперечностями між членами партії Зеленського.

Цей проєкт закону не стільки бореться з олігархами, скільки з розбратом у фракції "Слуги народу", адже там дуже багато груп впливу, прихильних до певних олігархів. Закон же певною мірою може обмежити контакти депутатів, - пояснив Петренко.


Контекст. Законопроєкт про олігархів, ініціатором якого виступив президент України Володимир Зеленський, 2 червня внесли до Верховної Ради України. Також передбачається створення реєстру олігархів.

Водночас голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що в законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів.

Президент також пообіцяв, що питання про олігархів винесуть на всеукраїнський референдум.

Читайте також