Закриття Україною повітряного простору для білоруських літаків - подробиці від уряду

Від 29 травня Україна закриє небо для літаків з Білорусі
Головне
Закриття Україною повітряного простору для білоруських літаків - подробиці від уряду
Літаки Фото: Asad Photo Maldives з Pexels
28 Травня 2021, 13:45
читать на русском

Кабінет Міністрів встановив заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в Республіці Білорусь.

Заборона почне діяти з 00:00 29 травня, повідомило Міністерство інфраструктури на своїй сторінці у Фейсбуці.

Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів, - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ України напрацьовують оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути.

Читайте також

Повітряний бойкот Білорусі Фото: Мінінфраструктури

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

24 травня лідери ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів над Білоруссю, а також "якомога швидше" ввести додаткові санкції проти Білорусі. Рішення поки не набирає чинності, воно ще має бути узгоджено і затверджено в Раді ЄС на рівні міністрів.