Запускатимуть дрони та вивчатимуть картографію: у школах оновлять предмет "захист Вітчизни"

Пілотний проєкт стартує вже у вересні
Запускатимуть дрони та вивчатимуть картографію: у школах оновлять предмет "захист Вітчизни"
Школярі (Фото: НУШ)
4 Серпня 2023, 12:32
читать на русском

Шкільну дисципліну "Захист України" планують оновити та актуалізувати. Предмет має бути корисним і цікавим.

Про це заявив міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

"Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет - корисним та цікавим", - йдеться у заяві.

Лісовий пояснив, що якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості - те, на що сьогодні є запит.

"Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни - реалізовуватимемо у школах з різних областей", - сказав міністр.

За його словами, на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована.

Також він додав, аби пілот відбувся успішно, будуть проводитись навчання для вчителів. Для цього планується залучити до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих.

"Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму", - пояснив Лісовий.

Нагадаємо, Лісовий вважає, що на уроках праці діти можуть бути долучені до розв'язання суспільних проблем. Зокрема, спрямувати зусилля на допомогу військовим та переселенцям, які втратили дім, безпритульних тварин.

Читайте також

1