Зараження "британським" штамом коронавірусу вперше виявили у Польщі 

Мутований штам коронавірусу знайшли у Малопольському воєводстві
Зараження "британським" штамом коронавірусу вперше виявили у Польщі 
Лабораторія (фото: Unsplash)
21 Січня 2021, 14:59
читать на русском

Зараження "британським" штамом коронавірусу B.1.1.7  вперше виявили у Польщі. Захворів мешканець  Малопольського воєводства.

Підтвердила результати зараження польська медична лабораторія genXone SA, передає "Укрінформ".

Лабораторія genXone ідентифікувала “британський” штам коронавірусу B.1.1.7 в інфікованого з Малопольського воєводства, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Речник міністерства охорони здоров'я Польщі Войцєх Андрусевич підтвердив, що інформацію про виявлення першого випадку "британського" штаму коронавірусу в Польщі передано до Міжнародної системи звітності про розповсюдження вірусу (GISAID).

За його словами, на наступному тижні в Польщі розпочнеться загальнопольське дослідження, яке має допомогти у визначенні масштабів наявності “британського” штаму коронавірусу в Польщі та можливих наслідків для розповсюдження COVID-19 у країні.

Нагадаємо, новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії у грудні 2020 року.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який називають "британським", вже виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

16 січня у Великій Британії повідомили, що виявили ще один новий штам коронавірусу G2P-UK, який імовірно виник у Бразилії.

19 січня раніше невідому мутацію коронавірусу виявили у Німеччині.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"