Зарплата лікаря повинна становити 23 тис. гривень - Степанов

Медичні працівники виїжджають за кордон у пошуках кращої заробітної плати
Зарплата лікаря повинна становити 23 тис. гривень - Степанов
голова МОЗ Максим Степанов (фото: УНІАН)
6 Лютого 2021, 02:06
читать на русском
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що мінімальна зарплата медичного працівника повинна складати 23 тис. гривень.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Питання від’їзду наших медичних працівників за кордон турбує мене як міністра охорони здоров’я найбільше, бо я вважаю, що це одна з найбільших загроз національній безпеці нашої країни. Тому вважаю, що підвищення заробітної плати і соціальних стандартів – це один з тих елементів, який повинен бути у політиці держави, - сказав Степанов.

Читайте також

Він зазначив, що його позиція щодо справедливої заробітної плати медичних працівників залишається незмінною за весь час перебування на посаді.

Я вважаю, що мінімальна заробітна плата лікаря повинна складати 23 тис. гривень, медичної сестри – 17 тис. гривень і молодшого медичного персоналу 12 тис. гривень. І ця моя позиція послідовна, я борюсь за цю позицію і за ту медицину, яку розвалювали протягом 30 років, - додав міністр.

Нагадаємо, що раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що, якщо Україна не підвищить зарплати медикам, то її очікує масовий відтік медичних кадрів.