Заступника Єрмака Ростислава Шурму визнали невинним у корупції

НАЗК просило суд оштрафувати заступника голови Офісу президента Ростислава Шурму на 3400-6800 грн і внести в реєстр корупціонерів за конфлікт інтересів.
Важливо
Заступника Єрмака Ростислава Шурму визнали невинним у корупції
Шурма Ростислав (фото: facebook.com/rostyslav.shurma)
28 Березня 2024, 16:12
читать на русском

Печерський районний суд Києва закрив справу щодо заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми у справі щодо конфлікту інтересів.

Про це свідчить постанова суду, передають Українські Новини.

25 березня суддя Печерського районного суду Києва Шапутько розглянула матеріали, які надійшли з Національного агентства з питань запобігання корупції, про притягнення Шурми до адміністративної відповідальності за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП.

Суддя постановила закрити провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно Шурми на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у звʼязку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, НАЗК просило суд оштрафувати заступника голови Офісу президента Ростислава Шурму на 3400-6800 грн і внести в реєстр корупціонерів за конфлікт інтересів. НАЗК склало протокол стосовно Шурми у зв’язку з конфліктом інтересів.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальну справу стосовно виплат за електроенергію, яку виробили сонячні електростанції, розташовані на окупованих територіях. До справи причетне близьке оточення заступника глави ОП Ростислава Шурми.

Раніше, 17 серпня Bihus.Info оприлюднив розслідування про те, що ДП "Гарантований покупець" виплатив 320 мільйонів гривень за електроенергію сонячним станціям на тимчасово окупованих територіях.

За даними журналістів, серед них були ті, що належать близькому оточенню заступника глави Офісу президента Ростислава Шурми.

Мовиться про СЕС у Запорізькій області, зокрема ТОВ "КД Енерджі 2" і ТОВ "Відновлювальна Енергія Запоріжжя", співвласником яких є брат Шурми — Олег, а також ТОВ "Грін Енерджі Токмак" і ТОВ "Грандпауєр ЛЛС", співвласником яких є колишній підлеглий Шурми Руслан Божко.

Водночас Bihus.Info вказує, що оплачена електроенергія, ймовірно, не йшла до енергосистеми України, але станції отримували оплату за "зеленим тарифом" до літа 2023 року.

27 вересня  Шурма заявив, що енергокомпанії його брата "працюють, так само як і всі енергокомпанії в Україні у рамках загальних правил".

"Тобто ці станції, по яких було прийняте рішення призупинити облік і призупинити інформацію по передачі, призупинені. Що з ними відбувається зараз, я не знаю, але така ситуація стосується близько 70 об'єктів. Ті станції, які розташовані на підконтрольній території України, фактично так само працюють, як всі інші об'єкти", — додав посадовець.

Читайте також

1