Здаватись ми не звикли - Зеленський у День Гідності та Свободи звернувся до українців

Він записав відеозвернення
Головне
Здаватись ми не звикли - Зеленський у День Гідності та Свободи звернувся до українців
Зеленський Фото: https://www.president.gov.ua/
21 Листопада 2021, 10:57
читать на русском

У День Гідності та Свободи президент України Володимир Зеленський привітав громадян зі святом. Він назвав українців прекрасним, сильним, сміливим і талановитим народом.

Відеозвернення опубліковано на YouTube-каналі Офісу президента.

Ми відзначаємо сьогодні День Гідності та Свободи. Свято, яке показує, що для нас гідність і свобода – це свято. Це наше повітря. Ми вільні творити майбутнє. І маємо пишатися цим. Не задирати носа. Але й не опускати очей. Так. Ми заплатили й продовжуємо платити за свободу велику ціну. І ніколи не забудемо всіх, хто віддав за Україну своє життя. І ніколи не пробачимо всім, хто позбавив їх життя і хотів позбавити нас волі. Але головне, що це нікому не вдалось і ніколи не вдасться, - заявив президент.

За його словами, час уже змінити самосприйняття й мислення.

Ми не жертва, не пригнічені, не розділені, не захоплені. Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний. Саме тому, що ми маємо гідність. Для нас рабство – приниження. Втрата свободи – це втрата честі. Втрата честі – це втрата серця. Втрата серця – це втрата душі. А втрата душі для нас – це втрата життя. Тому ми готові боротися ціною власного життя. Щоб не втратити власне життя, - додав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що українці мають гідність і свободу. Вони не звикли здаватись.

Нагадаємо, що 21 листопада українці відзначають дату, що уславлює дві значні події в сучасній історії України – українські революції 2004 та 2013 року.

Читайте також

1