Зеленський анонсував "здорову" програму: що це означає

Програма президента міститиме практичні поради щодо зміцнення імунітету
Зеленський анонсував "здорову" програму: що це означає
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
10 Листопада 2020, 17:48
читать на русском

У зв’язку з несприятливою епідемічною ситуацією, яка склалася через поширення COVID-19, президент України Володимир Зеленський ініціював розробку програми "Здорова нація", яка міститиме практичні рекомендації громадянам щодо зміцнення здоров'я.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента, передає пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що програма "Здорова нація" буде містити практичні рекомендації, призначені для людей, з метою зміцнення здоров'я, профілактики захворювань та подолання їхніх наслідків, щоб люди не залишалися сам на сам зі своїми недугами, зокрема спричиненими коронавірусною інфекцією.

За словами президента, пандемія показала, що люди, які мають сильний імунітет, регулярно займаються спортом, мають легший перебіг коронавірусної хвороби й одужують швидше. Він наголосив, що потрібно акцентувати увагу на профілактиці, а не лише на лікуванні.

Коли людина захворіє на COVID-19, лікарі їй прописують профілактичні ліки різного характеру. Ми говоримо зараз про той стан хворого, коли не йдеться про обов’язкове лікування в лікарні й застосування антибіотиків. Тобто у більшості випадків COVID-19 потрібна самоізоляція та профілактичні ліки, які підтримують нормальний стан здоров’я людини, – зазначив глава держави.

Читайте також

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) зазначив, що важливо ще до інфікування зміцнювати свій організм, щоб у разі хвороби він був готовий побороти вірус.

Він запропонував створити програму "Здорова нація". Мета програми: надавати громадянам інформацію про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань, а також про "Кошик здоров’я" – перелік вітамінів, необхідних для підтримки здорового організму, зміцнення імунітету тощо.

Час займатися зарядкою чи тренуванням, пити вітаміни. Це час, коли можна зараз зробити таку спортивну оздоровчу програму для нації, покращити здоров'я нації, – зазначив президент.

Президент наголосив, що важливо також покращувати умови для занять спортом.

Читайте також

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака) у відповідь запропонував долучити до програми спортсменів, які перехворіли на COVID-19, щоб вони розповідали про свій досвід.

Ковід нам підказує, що національна ідея – це здорова нація. Цей сьогоднішній час може об’єднати людей на заході й на сході. Сьогодні проблема ковід, проблема здоров’я є для всіх пріоритетною та важливою. Тому сьогодні, у цей час, люди, які є лідерами, спортсмени, які пройшли через випробування, вони могли б дати надію, розповісти конкретні рекомендації, – наголосив Єрмак.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) підтримав ідею створення програми "Здорова нація".

Зазначається, що представники Офісу президента та Кабінету Міністрів найближчим часом напрацюють план розробки та втілення програми в життя.

Читайте також

Нагадаємо, що 9 листопада стало відомо, що на коронавірус захворіли президент Володимир Зеленський та голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Більше про виявлення коронавірусу у Зеленського читайте у матеріалі Парламент.UA: "На жаль, Мендель прессекретарка Зеленського: соцмережі жартують про хворобу президента та його праву руку"

1