Зеленський дав 10 днів на встановлення винних у трагедії на Донбасі

Президент доручив військовому керівництву провести розмінування
Головне
Зеленський дав 10 днів на встановлення винних у трагедії на Донбасі
Нарада Зеленського з військовим командуванням Фото: Офіс президента
16 Лютого 2021, 08:00
читать на русском

Президенту Володимиру Зеленському доповіли про деталі загибелі трьох українських військових у неділю в районі Новолуганського на Донбасі.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський одразу після повернення з Об'єднаних Арабських Еміратів в аеропорту зустрівся з міністром оборони Андрієм Тараном, Головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком, заступником керівника Офісу глави держави Романом Машовцем та Героєм України, членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігорем Герасименком.

Зустріч відбулася через смерть трьох українських захисників, які підірвалися на п'яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку.

Президент зазначив, що хотів би дізнатися, хто встановлював міни, на яких підірвалися військові, чому про них не були попереджені службовці.

Читайте також

Додатково я даю завдання керівництву ЗСУ провести заняття щодо дотримання заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки при пересуванні особового складу, озброєння та військової техніки на місцевості, висуванні на бойові позиції, спостережні пости та переміщенні між опорними пунктами. До кінця місяця – перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах та шляхах сполучення. Важлива їхня доцільність. Застарілі та недоцільні міни – зняти, вказавши це у відповідних документах. Продовжити розмінування ще активніше: не має бути мін там, де вже не існує загрози швидкої атаки, де живуть люди, де постійно пересуваються наші військові, – доручив Зеленський.

Президент також наголосив на важливості гуманітарного розмінування на Донбасі.

Розмінування дитячих садків, шкіл, лікарень було серед домовленостей лідерів Нормандської четвірки на зустрічі в Парижі у грудні 2019 року. Завдання нелегке й нешвидке. Міни в прямому сенсі стали синонімом втрати життя наших військових та мешканців Донбасу. Без розмінування ми ніколи не повернемося до мирного життя, – зазначив Зеленський.

Глава держави дав 10 днів на встановлення винних у трагедії.

Раніше повідомлялося, що в районі проведення операції Об`єднаних сил через підрив на невідомому вибуховому пристрої загинули троє українських військових. Зеленський доручив розслідувати інцидент міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройними силами України Руслану Хомчаку.

Державне бюро розслідувань вже розбирається з підривом на Донбасі.

1