Зеленський і досі остерігається ветеранів - Зінкевич

Зараз військових волонтерів максимально приписують до якихось справ
Ексклюзив
Зеленський і досі остерігається ветеранів - Зінкевич
24 Червня 2021, 13:19
читать на русском

Народна депутатка з "Європейської солідарності" Яна Зінкевич вважає, що Володимир Зеленський за два роки президентства не зрозумів ветеранів, але досі їх остерігається. Прикладом є справа ветеранки Вікторії Котеленець з позивним "Фортуна".

Про це Зінкевич розповіла в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Зеленський за два роки президентства не зрозумів ветеранів, він остерігається ветеранів. Це можна побачити в скасуванні військового параду, що взагалі нонсенс у державі, що воює, тому що йому це все чуже, - сказала депутатка.

Окрім того, Зінкевич згадала і справу ветеранки Вікторії Котеленець з позивним "Фортуна". Коли поліціянти затримали її за підозру у співпраці з терористами. Приводом для затримання стала зовнішня схожість Вікторії з озброєною жінкою у формі бойовиків "ДНР", яка конвоювала українських полонених на "параді полонених" Донецьку у 2014 році.

Фортуна" - моя товаришка по службі, ми разом із нею воювали в 2015 році. Я спочатку дізналася, що в неї обшуки вдома, на Донеччині. За декілька днів до цього вона мені писала, я їй допомагала отримати статус учасника бойових дій, спитала в який кабінет йти в Мінвет, а вони вже все читали та чекали на неї. Вона прийшла отримувати посвідчення і її просто під час отримання заарештували. Яка це ницість, тобто, вони могли затримати її після, або до, - зазначила Зінкевич.

Нардепка вважає вдачею, що до цієї справи вдалося долучити Мінветеранів, оскільки всі розуміли абсурдність цієї ситуації. За її словами, у 2015 році Служба безпеки України вже розбиралася у цій справі, що схожа людина, але не "Фортуна".

Вона навіть тоді не в країні була, але сам факт, що пішла зараз така команда максимально волонтерів військових приписувати до якихось справ ґрунтованих на елементарній схожості, - наголосила Зінкевич.


Контекст. У Києві 19 січня поліціянти затримали ветеранку Вікторію Котеленець з позивним "Фортуна". Правоохоронці підозрюють колишню військову у тому, що вона нібито конвоювала українських військових під час "параду полонених" у Донецьку 2014 року. Затримання відбулось у будівлі Міністерства ветеранів у Києві.

3 лютого суд звільнив Котеленець із СІЗО та призначив їй міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

19 березня Печерський суд змінив запобіжний захід для ветеранки Вікторії Котеленець (позивний Фортуна) із цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт.

Читайте більше у нашому матеріаліЗатримання ветеранки через зовнішність: обшук у квартирі з малюками та напад у матері-волонтерки

Читайте також

1