Зеленський підписав закон щодо "листів щастя" за порушення ПДР

Якщо штраф за порушення ПДР сплачений, то постанова не надсилатиметься водієві
Важливо
Зеленський підписав закон щодо "листів щастя" за порушення ПДР
Зеленський з телефоном Фото: zelenskiy_official
21 Травня 2021, 11:10
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зміни процедури надсилання постанови про адмінвідповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов" № 1438-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 29 квітня 2021 року.

На сьогодні більшість автомобілістів сплачує штрафи за порушення правил дорожнього руху, що зафіксовані в режимі фото- та відеозйомки, через особистий кабінет водія у перші десять днів після порушення, оскільки в цей період діє 50-відсоткова знижка, - йдеться у повідомленні.

Водночас попередні норми Кодексу України про адміністративні правопорушення зобов’язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу. Це призводило до плутанини та в деяких випадках – до повторної оплати штрафу.

Цей закон, який підписав Зеленський, скасовує необхідність надсилання на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф.

Так, оригінал постанови надсилатиметься рекомендованим листом лише у разі, якщо штраф не був сплачений протягом десяти днів після її винесення.

Нагадаємо, що від 17 березня 2021 року набрав чинності закон про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Зміни стосуватимуться всіх учасників дорожнього руху.

Новий закон передбачає посилення покарання за перевищення швидкості, п'яне керування, невикористання ременів безпеки або мотошоломів, брудні, неосвітлені чи встановлені з порушенням номерні знаки та інше.

Читайте також

1