Зеленський підтримав заборону використання петард та феєрверків

Президент направив петицію до Кабміну для розгляду
Головне
Зеленський підтримав заборону використання петард та феєрверків
Феєрверк / Фото: Pexels
6 Червня 2022, 12:08
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підтримав петицію про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. Він доручив Кабінету міністрів зайнятися цим питанням.

Відповідь розміщена на сайті президента.

Авторка петиції запропонувала закрити всі магазини піротехніки та ввести штраф за невиконання у розмірі від 15 тисяч гривень. Своєю чергою Зеленський подякував їй за небайдужість до суспільних інтересів та проблем, які турбують усіх українців.

Зокрема, щодо тяжких наслідків для громадян та навколишнього середовища, використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів в умовах воєнного стану, коли кожен постріл, кожен вибух навіть на територіях, де немає бойових дій, створює тяжкий стрес і дискомфорт для кожного громадянина, його домашніх улюбленців та природи, а почасти створює загрози їх життю і здоров’ю, – йдеться у відповіді президента.

Президент підтримав занепокоєння щодо збільшення небезпечних наслідків у зв'язку з використанням піротехнічних виробів. Тому на думку президента, це питання має бути врегульоване на законодавчому рівні. Він направив петицію до Кабміну для розгляду.

Фото: Telegram-канал "Информатор Украина"

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян росії.

Читайте також

1