Зеленський пообіцяв випробувати на собі українську вакцину від COVID-19

Вакцина буде працювати багато років - Зеленський
Головне
Зеленський пообіцяв випробувати на собі українську вакцину від COVID-19
Володимир Зеленський (фото: офіс президента)
22 Жовтня 2020, 18:07
читать на русском
Президент Володимир Зеленський готовий випробувати на собі українську вакцину від COVID-19 в разі її успішного створення.

Про це він сказав в інтерв'ю "Осінь-2020": перемоги та виклики" чотирьом українським телеканалам, передає пресслужба глави держави.

Глава держави зауважив, що в Україні ще з радянських часів ніхто не займався розробкою вакцин.

Якщо вакцина проти коронавірусу успішно пройде випробовування – готовий випробувати її на собі, - заявив президент.

Він також додав, якщо "у когось підтверджена вакцина буде раніше, ми будемо закуповувати у будь-якому випадку".

Читайте також

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підкреслив, що в Україні в такому випадку не чекатимуть власної, але потім її теж додадуть.

Бо з COVID ми будемо боротись не один рік. Вакцина буде працювати багато років, - констатував Президент.

Глава держави заявив, що жорсткий карантин в Україні, так званий локдаун, можуть ввести в Україні, якщо щоденно будуть підтверджувати 15 тисяч нових випадків коронавірусу. За такої кількості хворих може не вистачити лікарів та лікарняних ліжок.

Місяць тому ми вважали, що за 9,5 тисяч захворілих на день наша медицина зупиниться - не буде вистачати ліжок в інфекційних лікарнях та медиків. На сьогодні міністр (охорони здоров'я - ред.) Степанов правий, що за 15 тисяч ми можемо ввести локдаун, - наголосив він.

Читайте також

За словами Зеленського, зараз кількість медиків, які займаються лікуванням хворих на COVID-19, намагаються збільшити шляхом перепрофілювання відділень медзакладів та залучення інтернів і студентів.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що результати всеукраїнського опитування 25 жовтня, яке він анонсував раніше, не матиме юридичних наслідків. Воно потрібно для подальшого обговорення з народними депутатами.