Зеленський розглядає питання звільнення глави МЗС Кулеби - ЗМІ

Вчора про своє звільнення з МЗС вже заявив речник відомства Олег Ніколенко
Головне
Зеленський розглядає питання звільнення глави МЗС Кулеби - ЗМІ
Дмитро Кулеба / Фото: president.gov.ua
9 Березня 2024, 07:39
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розглядає питання звільнення глави МЗС Дмитра Кулеби, повідомили джерела близькі до Офісу президента. Причому спочатку планувалося відправити його послом до Лондона, але потім переграли і цю позицію обрали колишнього головкома Валерія Залужного.

Про це з посиланням на власні джерела пише видання Страна.

«До Кулеби дуже багато питань. Зокрема, щодо кандидатур послів, що надаються МЗС, багато претензій. ОП загалом незадоволений дипломатичною службою. Усі, звичайно, розуміють, що з тими ресурсами, що в нього є, неможливо всього досягти, але інформація про незадовільний стан справ у посольствах тече з різних сторін - навіть від політиків, які побували в тій чи іншій країні, та легендованих співробітників", - каже джерело.

На місце Кулеби, за його словами, "найвірогідніший кандидат" - заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, який займається зовнішньополітичним напрямком.

Тим часом Олег Ніколенко уже точно залишає посаду речника МЗС, про що він сам написав у Фейсбуці. Причин звільнення Ніколенко не зазначив.

"Це був мій останній тиждень на посаді речника міністерства закордонних справ України. 3,5 роки, більша частина з яких припала на найважчу сторінку в історії нашої країни", — написав Ніколенко.

Нагадаємо, кандидатуру колишнього головкома Збройних сил України Валерія Залужного погодили на посаду посла в Британії. Міністерство закордонних справ України направило британській стороні відповідний запит на агреман.

1