Зеленський сказав, скільки коштуватиме відбудова України після війни

Наразі варто зосередитись на відновленні інфраструктури
Головне
Зеленський сказав, скільки коштуватиме відбудова України після війни
Війна в Україні, наслідки російських обстрілів / Фото: Pexels
30 Серпня 2022, 17:59
читать на русском

Президент Володимир Зеленський сказав, скільки грошей потрібно на відбудову України і що робити в першу чергу.

Як зазначив глава держави під час звернення до "Руху підприємств Франції", відбудова України після закінчення повномасштабної війни проти РФ коштуватиме 600-800 млрд доларів. Наразі варто зосередитись на відновленні інфраструктури.

600-800 мільярдів - це те, що говорили (на Міжнародній конференції з питань відновлення України - ред.) в Лугано. Сума була публічна. Говорилося, що ми вважаємо, що руйнація була таких обсягів із перевіреною аналітикою. Щоб усе наново відновити, потрібні приблизно такі обсяги, - сказав Зеленський.

Зараз складно сказати точну цифру, адже війна не закінчилась, каже президент. Проте наразі варто зосередитися на швидко відновлювальних речах, які потрібно прямо зараз.

Я б зосереджувався сьогодні на відновленні інфраструктури - освітньої інфраструктури, портової інфраструктури, транспортної інфраструктури і житлі для людей, бо наша задача повернути людей, - додав він.

Нагадаємо, що Міжнародне агентство Moody's прогнозує, що економіка України цьогоріч впаде на 35%. Війна з росією завдасть країні незворотних втрат.

Читайте також

1