Зеленський прокоментував покарання для власника "5 елементу"

Держава буде однаково застосовувати санкції до всіх порушників карантину, запевнив президент
Головне
Зеленський прокоментував покарання для власника "5 елементу"
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
19 Листопада 2020, 08:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава буде однаково застосовувати санкції до всіх порушників карантину вихідного дня. Про це він заявив у своєму блозі на сторінці у Facebook, коментуючи порушення карантину з боку одного з фітнес-клубів.

Звичайно, я дивився один сюжет про роботу в вихідні клубу, який належить синові одного з поліцейських начальників. Вже сьогодні він звільнений з Національної поліції. Я вдячний керівництву Нацполіції та МВС за оперативну і справедливу реакцію. Закон в Україні має бути й буде один для всіх, особливо це стосується правоохоронців, які повинні стежити за дотриманням закону, - зазначив президент (досьє Зеленського).

Ми не будемо діяти за принципом: друзям усе, а ворогам — локдаун. Санкції за порушення карантину вихідного дня будуть однакові для всіх. Це стосується, до речі, і власника фітнес-клубу "5 елемент". З одного боку, ви кричите, що ситуація з поширенням COVID-19 критична, а з іншого - сприяєте цьому! Мені здається, треба вирішити: ви або рятівник, або комерсант. Раджу не витрачати кошти на ботоферми, які мають говорити про політичні переслідування опозиції, а зберегти гроші на виплату штрафів, - заявив Зеленський.

Він нагадав, що спорткомплекс "5 елемент" уже отримав штраф за порушення карантину на минулих вихідних, і якщо порушення повторюватимуться, будуть нові штрафи.

Читайте також

Раніше ЗМІ повідомляли, що клуб відпочинку сина начальника Департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова працював під час дії карантину вихідного дня. Після інциденту Наумова звільнили із займаної посади.

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1