Зеленський з дружиною вшанували пам`ять жертв голодоморів в Україні

Президент анонсував швидке завершення створення Національного музею Голодомору-геноциду
Головне
Зеленський з дружиною вшанували пам`ять жертв голодоморів в Україні
Подружжя Зеленських вшанувало пам`ять жертв голодоморів (Фото: Офіс президента)
28 Листопада 2020, 12:55
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Вранці подружжя Зеленських встановило композиції з пшеничних колосків і калини та вклонилися пам'яті жертв Голодомору біля пам'ятного знака жертвам Голодомору на Михайлівській площі в Києві.

Потім президент та перша леді прибули до Національного музею Голодомору-геноциду 1932-33 рр. Там до них приєдналися глава Офісу президента Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака), прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Учасники церемонії пройшли скорботною ходою до скульптури "Гірка пам'ять дитинства", біля якої встановили символічні композиції з зерном, та вшанували пам'ять загиблих. Церемонія завершилася хвилиною мовчання.

Проєкт Національного музею Голодомору-геноциду дуже важливий для України: для нашої історії та майбутнього. Були певні проблеми з фінансуванням цього проєкту. Однак такі проєкти мають виконуватися в обов’язковому порядку. Я дав доручення Кабінету міністрів, і вже в понеділок це питання буде вирішено. Проєкт буде обов’язково завершено, – наголосив Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

За словами президента 30 листопада Кабінет міністрів підготує розпорядження, яке дасть змогу дофінансувати проєкт комплексу Національного музею Голодомору-геноциду.

Читайте також

Нагадаємо, український Національний музей Голодомору в Києві у межах проєкту "Аудіогід для кожного" записав екскурсії 33-ма мовами світу. Всі записані аудіогіди Національним музеєм Голодомору-геноциду стали доступні для відвідувачів музею з 24 листопада.

Про те як Україна і світ вшановує пам`ять жертв голодоморів читайте у нашому матеріалі: Хліб із трави: як в Україні та світі згадують Голодомор.

1