Зеленський зустрінеться з генсеком НАТО у Брюсселі 16 грудня

Після зустрічі вони виступлять зі спільною заявою в штаб-квартирі НАТО
Головне
Зеленський зустрінеться з генсеком НАТО у Брюсселі 16 грудня
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
15 Грудня 2021, 10:29
читать на русском

У межах робочого візиту до Брюсселя президент України Володимир Зеленський зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом 16 грудня.

Як повідомила пресслужба Альянсу, після зустрічі Столтенберг і Зеленський виступлять зі спільною заявою для преси в штаб-квартирі НАТО. Заява для ЗМІ відбудеться об 11:15 (за київським часом).

В Офісі президента зазначили, що в саміті Східного партнерства також візьмуть участь президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, лідери держав – членів Євросоюзу та країн Східного партнерства.

У межах візиту до Брюсселя Володимир Зеленський проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав – членів ЄС та країн-партнерів, керівництвом Європейського Союзу та Генеральним секретарем НАТО, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 червня на саміті НАТО у Брюселі країни-члени Альянсу підтвердили рішення 2008 року про надання ПДЧ Україні й Грузії.  Президент України Володимир Зеленський подякував членам НАТО за це рішення, але зазначив, що хотів би почути конкретні дати щодо отримання Україною ПДЧ.

7 жовтня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на саміті НАТО у Мадриді у 2022 році країни-члени Організації Північноатлантичного договору можуть підтвердити рішення щодо майбутнього членства України в НАТО.

Міністр оборони Олексій Резніков каже, що деякі країни Альянсу проти того, аби Україна вступила до НАТО, оскільки це рішення матиме політичний характер і "провокуватиме Росію".

Читайте також