Жорсткий карантин зменшить кількість випадків захворювання на COVID-19

Нетривала відсутність соціальних контактів допоможе покращити епідситуацію
Жорсткий карантин зменшить кількість випадків захворювання на COVID-19
Коронавірус (фото: ВВС)
14 Листопада 2020, 21:00
читать на русском

Рішення про запровадження в Україні карантину вихідного дня приймалося з урахуванням рекомендацій епідеміологів, які вважають, що жорсткий локдаун навіть протягом одного дня зменшує кількість захворілих на коронавірус.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

За його словами, експерти вважають, що навіть нетривала відсутність соціальних контактів дасть змогу покращити епідемічну ситуацію.

Жорсткий карантин навіть протягом одного дня зменшує кількість захворілих, тому що зменшується кількість контактів. Якщо ми зменшуватимемо розповсюдження (коронавірусу - ред.) хоча б ці два дні, ми суттєво зменшимо навантаження на медичну систему, - наголосив міністр.

Степанов (досьє Максима Степанова) також навів приклад Ізраїлю, де завдяки впровадженню карантину вихідного дня не лише було зупинено зростання захворюваності на коронавірус, а й відбулося зниження його рівня.

Читайте також

Нагадаємо, що станом на 14 листопада в Україні зафіксовано 525 176 випадків захворювання на COVID-19, з них 9508 летальних, уже одужали 238 811 осіб. За добу виявлено 12 524 нові випадки коронавірусної хвороби.

З 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що якщо після введення карантину вихідного дня кількість хворих на коронавірус не зменшиться, тоді можливе введення повного локдауну.

Читайте більше в нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози"

1